En la finca Nous Calzada de Aitona / На горіховій фермі в Айтоні

El 12 de octubre de 2024 visitamos una finca de nogales Nous Calzada en la capital del agroturismo catalán, Aitona. También puedes ver fotos de este viaje y pedir frutos secos.

On October 12, 2024, we visited the Nous Calzada farm, which produces walnuts – in the capital of Catalan agritourism – Aitona. You can also see photos of this trip and order nuts

12 жовтня 2024 року ми побували на фермі Nous Calzada, що виробляє волоські горіхи – у столиці каталонського агротуризму – Айтоні. Ви можете також переглянути фотографії цієї подорожі та замовити горіхи

Empresa familiar dedicada a la producció de fruita dolça i nous.
https://www.facebook.com/nouscalzada
https://www.nouscalzada.com/es/tenda
nouscalzada@gmail.com

Механічний збір волоських горіхів відрізняється від збирання інших культур. Горіхи дозрівають та падають на землю.

Машина збирає горіхи та відокремлює листя.


Зібрані горіхи пересипають у кузов трактора та відвозять на майданчик переробки.


Машина, яка миє та сортує горіхи, напівавтоматична.Машина відокремлює каміння, сміття, миє горіхи питною водою. На фінальному етапі двоє робітників вручну прибирають пошкоджені та хворі горіхи.

Далі все відбувається у павільйоні під дахом. Горіхи сушать у великих баках – спочатку холодним, потім теплим повітрям.

Сухі горіхи вирушають у калібрувальну машину. Вона поділяє горіхи на три категорії 28, 30 та 30 мм у діаметрі. Горіхи більшого діаметру, ймовірно, будуть поганими.

Потім горіхи упаковують у мішки – вони відрізняються за вагою. Є дуже маленькі, по 2 кг – їсти по 10. Ці горіхи відразу їдуть до магазину. За рік ферма, що існує 25 років, виробляє близько 60 000 тонн горіхів.

Вага, на якій перевіряється вага мішка.

У Барселоні дуже складно знайти гарні горіхи – магазини та склади не вміють їх зберігати. Єдиний спосіб отримати якісні горіхи – покупка у сезон прямо з ферми.

Контакти цих виробників горіхів

https://www.facebook.com/nouscalzada

https://www.nouscalzada.com/es/

tendanouscalzada@gmail.com

Записатися на збір персиків, черешень, інжиру та на екскурсію на горіхи можна тут. Тут же є навесні квітучі сади та ярмарок. https://fruiturisme.info/en/

 

Поделиться
Запись опубликована в рубрике Культура, Путешествия и прогулки. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий